De weerspiegeling vertelt je de waarheid

Op een mooie woensdagmiddag laat ik onze hond uit op de heide. Zonder man, zonder kinderen. Alleen de hond, heide en Anita. Het zonnetje schijnt en mijn sjaal houdt mijn nek lekker warm. Handen in mijn jaszak en even alle aandacht voor mij. Ik zoek de kleinste paadjes uit, want daar kom ik anders nooit met de kinderwagen. Ik spring over een gevallen tak en ontwijk de plassen. Ik kijk om waar mijn hond blijft en dan zie ik opeens de weerspiegeling van een boom in de plas. Wat een mooi plaatje. Ik doe een stapje dichterbij en dan zie ik mijzelf. Wat zie ik eigenlijk?

Wat een frisse onbezorgde wandeling in de winter had moeten zijn, brengt me toch weer naar diepere gedachtes. Wie is die vrouw die op dit moment in het water kijkt? Het is een vrouw die gegroeid is en keuzes maakt voor haar eigen geluk. Ik ga stoppen met werken bij mijn huidige baan. Ik wil kijken waar het bloggen mij gaat brengen en kijken of ik daar mijn beleg of in ieder geval mijn brood mee kan verdienen. Daarvoor moet ik dingen doen om op te vallen. Ik moet laten zien aan de wereld dat ik besta en zo de gevolgen van epilepsie levendiger te verkondigen aan mensen. Om dat doel te behalen moet ik soms dingen doen die niet helemaal in mijn straatje passen, maar mij wel gaan brengen waar ik terecht wil komen. Namelijk zoveel mensen bereiken om mijn verhaal mee te delen.

Daarom gebruik ik mijn netwerk om zo via hun netwerk weer meer volgers te genereren. Zo heb je de afgelopen periode blogs kunnen lezen over bedrijven die ik een warm hart toedraag. Opdat ik hoop dat hun volgers mijn blogs gaan lezen om zo de verstrekkende gevolgen van epilepsie over heel Nederland te verspreiden. De “niet zo verborgen reclame” in de blogs is niet geheel mijn ding. Maar door dit soort blogs krijg ik wel meer volgers. En dat is het grotere doel wat hier achter zit. Want dit is dan wel weer mijn ding, transparant zijn over waarom ik doe wat ik doe.

Als ik verder loop op de heide zie ik weer een plas. Ik kijk erin en zie de persoon die ik wil zijn. “Fieuwttt, kom Yotta. Op naar huis, ik moet mijn gedachten omvormen tot een blog”.

Geschreven: Februari 2018
© Mama in de val

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close