Dansen alsof je leven ervan afhangt

Het is woensdagmiddag en de buikjes zijn gevuld met heerlijke broodjes en melk. De laatste kruimels worden van de tafel geveegd en twee meisjes rennen naar de computer. Grote smurfin zit binnen de kortste keren op youtube en daar komen de eerste tonen van ons lievelingsliedje de kamer binnen. We zetten ons allen schrap voor dit prachtige lied en ons bijbehorende toneelspel. “Naaaaaasebenjaaaa” zingen (lees: schreeuwen) we alle drie uit volle borst mee. Weet u al na één zin welk lied we bedoelen? “Bamanie sibaba sete oehhh wen ja baba”, brullen wij fonetisch verder. Weet u het nu wel? Het is: Circle of life – The Lion King. Ik word gekriebeld omdat er een mier in beeld komt, we springen opzij als de parelhoender nog net op tijd kan ontsnappen van de olifantspoot en we niezen mee met de kleine Simba wanneer hij zand over zijn koppie gestrooid krijgt.

Als we geluk hebben is onze kleine smurf beneden en fungeert hij als Simba. Dan is het helemaal te wauw! Bij de laatste uithaal, wanneer Simba omhoog wordt getild door Rafiki, sta ik vol trots met onze kleine man hoog in de lucht. De meiden voor me zijn veranderd in: dansende apen, stampende zebra’s en slurfende olifanten.

Dansen met mijn meiden vind ik te gek. Het geeft me energie, helpt mij bij emotionele ontlading en laat me mijn ziekte vergeten. De vlechtjes deinzen op en neer en de heupjes wiegen heen en weer. “Mama, wil je me tillen en hard ronddraaien, ahhh toe?” Heel even wil ik voor de veilige weg kiezen en haar vertellen dat dit niet handig is met een recent insult achter de kiezen. Maar fuck it! Genieten van het leven is net zo belangrijk en genietende kinderen nog meer! Ik neem mijn mooie griet in mijn armen en slinger haar in de rondte, haar giechelende lachje bereikt mijn hart en ik weet dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

En dan komt er op volume 35 uit de speakers knallen:

It’s the circle of life
And it moves us all
Trough despair and hope
Through faith and love
Till we find our place
On the path unwinding
In the circle
The circle of life

The circle of life- Elton John

We leven voort met hoop en liefde, totdat we ons plekje hebben kunnen vinden in de cirkel van ons leven.

Geschreven voor het Epilepsiefonds: September 2017
© Mama in de val

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close