Waar dromen werkelijkheid worden

Ik wandel op het strand, mijn kleine smurfen spetteren in de zee en in de verte zie ik mijn man aankomen lopen met 5 kokosnoten met daarin een rietje uit. Ik hoor paarden achter mij aankomen draven en kijk om. Tot mijn verbazing zie ik dat het prachtige roze eenhoorns zijn met glinsterende manen. We lopen verder naar ons huisje wat in de zee staat, waar ik op het balkon plaatsneem op de schommelstoel. “Mam, Kom kijken! Dolfijnen! En zelfs een babydolfijntje met een zonnebril op.”, roept tussenin-smurf. Ik spring uit mijn schommelstoel en loop richting de glijbaan, al zoevend plons ik de zee in.

Ik schrik op. Het water loopt langs mijn haren en de shampoo wordt uitgespoeld. Mijn brein start weer op en ik realiseer me dat ik bij de kapper in de stoel lig. Wanneer mijn haar wordt gemasseerd kan je me wegdragen. Ik doezel helemaal weg en vind het zo heerlijk. Misschien wel té als je gaat dagdromen over babydolfijntjes met een zonnebril. Maar het is wel Geri van Timeless Hair Passion die die de veiligheid creëert dat ik helemaal kan wegdromen en mijn lichaam zich zo kan ontspannen. Het is wat mijn lichaam nodig heeft om de stress te verdrijven en zo de kans op een insult te reduceren.

Tegenwoordig ervaar ik steeds meer momenten van rust en denk ik niet meer elk dagdeel aan epilepsie. Dat geeft mij ruimte om te denken aan mijn toekomst. Wat wil ik nu? Al mijn hele leven wil ik een boek schrijven en ik ga dat gewoon doen. Ik weet nog niet wanneer, maar dat boek gaat trots prijken in onze boekenkast naast het geschreven boek van mijn man. Geri heeft op jonge leeftijd al één van haar dromen nagejaagd. Een eigen kapperszaak. Ze had het vertrouwen in zichzelf en kreeg om haar heen ook het vertrouwen. Dat maakte dat zij het gewoon is gaan doen en maakte een grote sprong in het diepe, wauw! Iets in mij zegt dat ik ook maar gewoon eens moet doen. Een boek wat een meerwaarde gaat brengen aan iemands leven met een grote persoonlijke touch. Heel stiekem heb ik die laatste kwaliteit afgekeken bij Geri.

De verf moet uit mijn haar gespoeld worden en ik mag weer plaatsnemen voor de wasbak. (Eigenlijk wordt je verf direct uitgespoeld voor het shampoo gedeelte, maar ik moest nog een keertje terugkomen in dromenland voor dit blog) Mijn ogen sluiten vanzelf en ik waan me weer op ons eigen eiland. Het zeewater golft tegen mijn benen aan en opeens zie daar een vliegtuig landen. Als het vliegtuig dichterbij is, komt iemand daar de trap aflopen. Door het felle zonlicht zie ik niet direct wie het is. Ik loop naar degene toe en ik zie dat het Geri is. Oh ja, ik had een afspraak met haar. Is dat vandaag al? vraag ik mijzelf af. “Fijn, dat je er bent Geri! Supertof dat jij mijn haar wilt doen voor de fotoshoot voor de cover van mijn boek. Kom mee, dan laat ik je eerst even de eenhoorns zien.” Dream Big!

Geschreven: Maart 2018
© Mama in de val

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close