De zeeman

Mijn schoudertasje van 20 x 15 cm puilt uit. Ik loop in de Zeeman op zoek naar onderbroeken voor de kleine smurf, omdat we bijna gaan starten met de zindelijkheidstraining. Gelukkig heb ik een ander uitvouwbaar tasje mee, want mijn schoudertasje zit bomvol. En ik hoop dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt, zodat je je afvraagt waar deze dan zo vol van zit.

Ik zal het je vertellen.

  • Groente- en fruitnetjes om deze op de markt te laten vullen (minder plastic op de wereld PR campagne 😊)
  • Een opvouwbaar tasje
  • Mijn telefoon
  • Mijn portemonnee
  • Mijn huissleutels met sleutelhangers
  • Mijn fietssleutels met muntsleutelhanger
  • Mijn paspoort
  • Mijn afhaalbewijs voor mijn rijbewijs

Hoewel het nog twee werkdagen kan duren voordat ik een berichtje krijg dat ik mijn rijbewijs mag afhalen. Moet je natuurlijk altijd paraat staan wanneer je het bericht eerder krijgt dan verwacht. Ik had zekerheid kunnen hebben door een ‘spoedaanvraag’ in te dienen bij het gemeentehuis, maar om daar nu € 34,- euro extra voor neer te leggen vond ik ook wat overdreven. Bovendien wat zijn die vier dagen extra wachttijd nog in vergelijking met zeven maanden wachttijd. Nou ik kan je zeggen, die vier dagen langer wachten ten opzichte van één dag is lastiger dan gedacht. Het menselijk brein draagt eraan bij dat wanneer je weet dat iets echt binnen handbereik is, je geduld behoorlijk op de proef wordt gesteld. En zo gebeurt dit ook met mijn brein. Had ik nou toch maar ‘een spoedje’ aangevraagd dan had ik duidelijkheid wanneer ik heb zou kunnen ophalen. Maar de gierige mens in mij, koos ervoor om mijn geduld op de proef te stellen.

*PING!* Typ uw pin in. Teveel contactloos betaalt deze dag. *PING!* Huh, ik heb mijn pincode toch juist ingetypt. Oh gut, het was het SMS-toontje op mijn mobiel. En mijn hart schiet naar mijn keel. Ik prop de onderbroekjes in mijn tas en pak snel mijn mobiel. (Ik pak op het moment van schrijven even mijn mobiel erbij wat er daadwerkelijk in de SMS stond. Wel fijn voor de volledigheid, vind je niet?!)

Het door u aangevraagde document kunt u vanaf nu afhalen. U kunt terecht tijdens onze openingstijden. En die openingstijden heb ik natuurlijk ingeprent en ik weet dat ze op dit moment open zijn. Ik stap op mijn fiets en sta één minuut later voor de balie. En dat is niet eens overdreven, want het ligt letterlijk 100 meter van elkaar vandaan.

“Ik kom mijn rijbewijs ophalen”, zeg ik met trotsheid in mijn stem. “Mag ik u afhaalbewijs zien?”, vraagt de baliemedewerkster alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Hallo! Ik heb hier zeven maanden op moeten wachten, dame. Het is een heel bijzondere dag vandaag. Je weet toch! Maar mijn gedachten komen niet bij haar aan. “Alstublieft, dit is hem. Heeft u nog een oud rijbewijs? Dat moet ik namelijk vernietigen.” Vraag me niet waarom, maar ik heb hem bewaard en hij zit ook nog eens in mijn portemonnee. Ze kijkt vreemd naar het rijbewijs en zegt: “Dit is verlopen. U heeft toch niet illegaal gereden zonder geldig rijbewijs. Dat is strafbaar.” Ik zucht. Mensje, je hebt geen idee!

Geschreven: juni 2019
© Mama in de val

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close