Van start

Het is zover. Drie uur geleden heb ik 50 mg Lamotrigine minder geslikt dan de afgelopen twee jaar. En dat voelt best wel heel spannend. Gedachtes vliegen in de rondte:

 • Waar ben ik aan begonnen?
 • Zal ik dit wel doorzetten?
 • We gaan wel zien waar het schip strand.
 • Het brood is op, ik moet morgen even naar de Boni.
 • Gaat de stress rondom de afbouw niet juist zorgen voor een insult?
 • Dadelijk kom ik bij naast het geschrokken gezichtje van mijn peutertje?
 • Onzekerheid! Ik haat het.
 • Wat zal ik zo op televisie gaan kijken?
 • Als ze maar doorslapen vannacht.
 • Misschien heeft het wel nooit iets met zwangerschap te maken en had ik sowieso die insulten gehad toentertijd.
 • Waar ben ik aan begonnen?

Van hot naar her. Jakkes! Best wel vermoeiend. Oh en vermoeid zijn is ook iets wat ik moet vermijden. Gedachtes op 0 zetten, is niet te doen.

Ik ga er mee door, dat is zeker.
#1 Ik zet deze afbouw door totdat ik een insult krijg.
#2 Of ik zet deze afbouw door en ben zo mijn hele leven van de insulten en medicatie af.

Het is één van deze opties. Meer kan ik er niet van maken. We gaan voor #2. We doen er alles aan om het te laten slagen. We, je leest het goed. Want ik kan deze weg niet alleen bewandelen. Ik vind het heel waardevol dat mijn dochters er met ons over praten. Ze zijn nieuwsgierig, geven hun mening en denken mee. Zo moet ik nu in de ochtend twee pillen van 50 mg slikken en in de avond één pil van 50 mg. Maar dat is niet zo duidelijk in de strip of je hem al hebt genomen. Ik houd dus nu een aftekenlijst bij. En bij thuiskomst van mijn man legt mijn dochter haarfijn uit hoe het systeem werkt en waarom dit een goed besluit is. Ik houd jullie op de hoogte. Bloggen is een heerlijke afleiding tegen gedachtes die in de rondte vliegen.

Eén gedachte kan ik in ieder geval tackelen. Ik ga lekker TLC kijken. Tot later!

Geschreven: oktober 2019
© Mama in de val

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close