Toos Pilloos

Vandaag laat ik u graag kennismaken met Toos Pilloos. Gisteren heb ik mijn eerste dag meegemaakt zonder pillen. Op dinsdag 21 januari 2020 heb ik hopelijk mijn laatste anti-epileptica geslikt. En nu ik dit typ heb ik een grote kans dat ik het ‘jynx’. Maar ja ik heb het nu al getypt. Ik kan nu weer op delete of backspace drukken, maar ik heb het sowieso getypt en daarmee misschien gejynxd. Ach ja, ik weet niet of ik er in geloof. Maar ik klop het voor de zekerheid maar even af.

En daar zit ik dan nu: ‘De Anita à la voor de hele epilepsie episodes’. Want ik mag weer autorijden, slik geen medicijnen en ben al ruim 2 jaar insultvrij. Gewoon mijn oude leventje weer. Toch?
Toch niet. Want het is behoorlijk eng om nu door het leven te gaan zonder de (schijnveiligheid?) van medicijnen. Ik weet in ieder geval zeker dat het twee jaar goed gegaan toen ik de medicijnen slikte. Maar of dat nu dan weer het geval gaat zijn, dat weet ik niet. Ik kan niets anders doen dan afwachten.

Het is niet zo dat ik er de hele tijd mee bezig ben. Want gelukkig word ik ook weer geroepen door de waan van de dag.
“Mam! Ik moet plassen, helpen!”
“Mam, mag ik strijkkralen?”
Of
“Bah, ik lust geen boerenkool.”
Heel fijn zulke afleidertjes die de hele dag ‘aan’ staan 😊.

Dan is het nu weer afwachten, alweer. Maar het ga niet in ‘de afwachtkamer’ zitten, daar is het leven te leuk voor. Het leven is te leuk met onze plasser, strijkkralenfan en het anti-boerenkoolliefhebbertje.

Ps. Ik merk dat mijn blogs minder impact op mij hebben. Ik ben minder scherp en dat komt ook doordat het nu goed gaat en ik niet in de emotie zit. Epilepsie kijkt op de achtergrond nog elke dag mee, maar gelukkig speelt het geen hoofdrol. Dat maakt het schrijven wel lastiger, aan alles zit een keerzijde 😊. Deze keerzijde neem ik maar wat voor lief. Ik hoop namelijk dat dit één van mijn laatste blogs is, zodat ik het boek Mama in de val echt mag sluiten.

Geschreven: januari 2020
© Mama in de val

Fotocredits: tussenin-smurf
Ze is te boeken.
#geenclose-upisclosegenoeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close