V(ers)ier het leven!

“Joehoe!”, hoor ik over het schoolplein klinken. Ik draai me om en zie een lange dame met grote glimlach op me afstappen. En werkelijk, elke keer als ik haar zie vult die glimlach haar gezicht en straalt ze vrolijkheid uit. “Zullen we tegen die tijd kijken hoe ik die ballon bij jou krijg? Het staat zo gek als ik een grote ballon in de vorm van een hart overhandig aan jouw man”, vraagt Gonneke. “Je hebt gelijk. Zo krijgen we de roddels wel de wereld in. Luizenmoeder is er niets bij”, zeg ik tegen de dame met grote glimlach.

Vind je ook weleens dat het leven meer gevierd mag worden? Dat we eigenlijk wat vaker stil mogen staan bij het feit wat we allemaal al gepresteerd hebben in het leven? We leven in een maatschappij waar er veel druk ligt op allerlei fronten. “Wil je deze facturen nog even voor de 31e erin zetten?” alias werkdruk. “Vergeet je grote smurf niet naar zwemles te brengen om 16:00?” alias zwemlesdruk. “Anita, wil jij nog wat bitterballen halen bij de Boni?” alias verjaardagsdruk. En zo kan ik nog wel even doorgaan met de druk die in het dagelijkse leven terugkeert.

Wie kan het beste die druk weghalen uit je leven? Ik zal je één tip geven: Het is niet Ti-Ta-Tovenaar. Alleen jij kan de druk weghalen uit je leven. Wil je jezelf een plezier doen en 1 minuut lang nadenken over deze vraag: “Welke druk in jouw leven wil je weghalen uit jouw bestaan?”. Nee…serieus. Niet verder lezen! Draai je laptop, iPad of telefoon even om en sta eens even stil bij alle druk die je zelf op je schouders legt. Pak de druk aan waarvan je weet dat deze de grootste druk op je neerlegt. Leest je nou nog steeds verder? Och och… Eigenlijk weet ik dat je minder dan één minuut nodig hebt om tot het antwoord te komen. Het is namelijk het eerste wat er in jouw gedachte opkwam nadat je de vraag hebt gelezen. Doe mij geen plezier, maar doe jezelf een plezier om eens na te denken hoe je verlichting kunt brengen in die druk.

En als je nou toch aan het nadenken bent over antwoorden op vragen. Denk dan ook eens na welke prestatie je wil vieren. Je gaat merken dat je er energie uithaalt. En langzamerhand hoop ik dat jouw focus wordt verlegd naar al jouw prestaties en trotsheden. Ik weet het, trotsheden is geen woord. Maar ik kan het niet laten. Vier daadwerkelijk een feestje en versier je huis met slingers en ballonnen. Zo gaf ik mijn man na alle verjaardagsdruk en bitterbalhaal-prakijken een ballonnenhart. En eerlijk is eerlijk, wie kan dat nu beter regelen dan Ballon Idee. Zij tillen versieringen echt naar een hoger niveau. Dus voor al uw trotshedenfeestjes, bel Ballon Idee. Al is het alleen maar om verwondert te kijken naar de betoverende lach van Gonneke.

Geschreven: Januari 2018
© Mama in de val

 

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close